Aluminium stempelen met slagletters

Hoe leuk is het om een eigen ontworpen hangertje te hebben die je zelf geslagen hebt door middel van metaalstempels en daarna verwerkt wordt in een sieraad.

Een korte uitleg over deze workshop: Als eerst beginnen de kinderen te oefenen op een aluminium proefplaatje zodat ze een beetje het gevoel krijgen hoe hard of hoe zacht ze met de hamer op de stempels kunnen slaan voor het juiste resultaat. Nadat ze vele stempels en effecten hebben uitgeprobeerd kunnen de kinderen voor het “echte” sieraad aan de slag gaan.

Dit kan zijn een sleutelhanger, boekenlegger, een speld voor aan je tas, een ketting of een armband. Het materiaal waar ze mee werken voor de hangertjes zijn ook van aluminium.

Na het kiezen is het de bedoeling dat het aluminium hangertje eerst wordt bewerkt met een heel fijn schuurpapiertje en een polijstdoekje, zodat het hangertje mooi glad is afgewerkt.

Daarna kunnen de kinderen een patroontje, hun initiale, hun naam of afbeeldingen zoals een huisdier, bloemetje, hartje welke stempel dan ook gaan slaan in hun aluminium hangertje. Is het hangertje helemaal naar wens dan kunnen de kinderen deze opleuken met kleur en met kralen en verder oppoetsen tot dat het aluminium mooi glimt.

De slagletter workshop is zeer leerzaam met vele mogelijkheden en combinaties.

Tijd: ca. 2 uur

Kosten: € 15,75 per kind incl. materiaal

Leeftijd: 8 t/m  13 jaar

Aantal kinderen: minimaal 5, maximaal 8 kinderen

Welke dagen beschikbaar: de kinderfeestjes kunnen alle dagen gegeven worden, dag en tijd in overleg

Waar: bij de jarige thuis of op een andere afgesproken locatie regio Hoofddorp

Binnen een straal van 10 km bereken ik geen brandstofvergoeding. Bij grotere afstanden wordt er een vergoeding van € 0,29 per km in rekening gebracht.

Boeken of voor vragen, vul de gegevens hieronder in of bel 06.23869622

Velden met een * zijn verplicht